tendi
Le Château Haget

Stel je een trip voor van 3500 km in een paar dagen. Een Tour de France om foto’s te maken van luxe ingerichte tenten om de website van Tendi up-to-date te krijgen. Alle apparatuur gecontroleerd, de CF-kaartjes geformatteerd, accu’s opgeladen en de weer-app bekeken.

Dat was het moment om in paniek te raken: regen, onweer, nog meer regen en vooral géén zon in de voorspellingen. De trip kon niet uitgesteld worden – we hadden afspraken gemaakt bij op zijn minst acht verschillende campings en alles wat we konden doen is hopen dat het mee zou vallen.

Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik was dat op de twee belangrijkste locaties de zon even door de donderwolken door kwam net voordat we aankwamen.

We hadden wat props meegenomen – een flesje wijn, tasje met boodschappen en wat voorraadpotten – om de leegstaande tenten een beetje bewoond te maken. Twee flitsers met een warme filtergel en een half oog op de weersvoorspelling en de satellietbeelden om te kijken of er nog een zonnetje te verwachten was…  Zelfs als het maar voor 15 minuten een beetje lichter was zouden we al heel blij zijn.

Het bewees eens te meer: je voorbereidingen zijn enorm belangrijk maar dat is nog geen garantie voor een succesvolle shoot. Een beetje geluk en improvisatie kunnen je trip redden.