Meer weten over de webdesign + hosting van Deskdesign?

Het mooiste ontwerp, de beste content - het is niets waard als het niet op het web wordt gezet. Een website moet ergens gehost worden. Daarom levert Deskdesign bij voorkeur de websites af inclusief hosting. Eigenlijk een logische combinatie want de eisen zijn voor iedere site weer anders. Voor iedere klant zijn ze anders. Een apart mailadres voor formulieren? Extra opslagruimte? Een tweede database? Een apart IP-adres of een SSL certificaat? Door de korte lijnen is het allemaal eenvoudig te realiseren op de Deskdomain-server.

Snelheid + betrouwbaarheid

De server staat in een  goed beveiligd Nederlands datawarehouse. De locatie van de server is voor een site die vooral binnen Nederland of Europa bezocht wordt van groot belang. De server is snel te bereiken en heeft een uitstekende bandbreedte ter beschikking. Je site zal daardoor optimaal bereikbaar zijn.

De server zelf is een degelijke en snelle VPS met solid state disks.

Voor grotere projecten, sites met veel beeldmateriaal, heel veel bezoekers of sites met een internationaal karakter, wordt een WP-managed systeem gebruikt op Google Cloud Hosting. Hierbij draait alles op een virtueel systeem met een Litespeed HTTP/2 webserver. Dit systeem schaalt automatisch mee met de behoefte aan webruimte en wordt maandelijks gefactureerd.

Mail wordt hierbij niet standaard aangeboden. Je kunt gebruik maken van een eigen maildienst zoals Google Mail of mail op de Deskdesign VPS gehost: meer ruimte, geen noodzaak om daar een dedicated webserver mee lastig te vallen zodat er geen vertraging ontstaat als een van de klanten besluit zijn mailingbestand eens in te zetten.

Wordpress en Perch
de twee beste Content Management Systemen

Wordpress

wordpressWordpress is een van de meestgebruikte platformen voor webdesign. Begonnen als blogging software is het inmiddels uitgegroeid tot een van de meest stabiele en universele Content Management Systemen (CMS). In de meeste simpele vorm kan iedereen het zelf installeren en onderhouden. Wil je iets meer toegespitste functies zoals formulieren, webshop, een design volgens je huisstijl of een ledendatabase voor je vereniging dan kan dat allemaal binnen Wordpress gerealiseerd worden.

Wat blijft is dat je na oplevering van de site nog heel lang kunt uitbreiden en uiteraard zelf of met een team de inhoud van de site beheren.

Wordpress zelf is gratis maar voor veel plugins een uitbreidingen is een licentie nodig. Deskdesign heeft van veelgebruikte plugins een developers-licentie om zo de kosten te kunnen beperken en verzekerd te zijn van support.

Perch

perch_banner_125_125 Perch is een erg mooi gebouwd CMS van Drew McLellan en Rachel Andrew van edgeofmyseat.com Ze bouwden Perch om een compact systeem te hebben en daarmee eenvoudig een op HTML en op losse pagina's gebaseerd systeem te hebben. Ik heb het gebruikt om een flink aantal statische HTML-sites om te bouwen naar een site met een eenvoudig en stijlvol Content Management Systeem.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de betere systemen waar de mogelijkheden inmiddels heel sterk zijn uitgebreid. Hun op Perch gebouwde Runway biedt heel veel mogelijkheden om een website flexibel en met eigen content te vullen zonder heel strak gebonden te zijn aan uitsluitend ingebouwde functionaliteiten.

Perch en Perch Runway zijn niet gratis maar wel ‘rock solid’ en de support staat op een zeer hoog niveau.

coaching - service - support

Stel je voor: je hebt een mooie website laten ontwikkelen, veel werk gehad aan de inhoud, een stagiair heeft mooie foto's gemaakt, de eerste e-mailing is de deur uit en de bezoekers weten je site te vinden. Sterker nog: je krijgt bezoekers uit de hele wereld. Londen, Chicago, Dusseldorf, Pervouralsk. En je krijgt mail. Complimenten over de mooie site, aanvragen voor informatie. En dan informatie dat je site niet meer bereikbaar is... Omdat er iemand een pagina in heeft weten te knutselen die klanten van de Rabobank probeert login gegevens af te troggelen, om maar eens iets te noemen.

Het kan iedereen gebeuren maar het hoeft bij niemand te gebeuren. Als je de taken goed verdeelt: Jullie de site onderhouden met leuke en interessante content dan kan ik zorgen voor een goed beveiligde en omgeving zodat je site zijn werk kan doen.

Web onderhoud schema@2x

Een extra check en wat nieuw hang- en sluitwerk.

Deskdesign biedt nu een installatie van een extra beveiligingslaag aan. Hiermee wordt het inbreken in de site veel moeilijker gemaakt en wordt er bij een poging tot inbraak alarm geslagen. En wie denkt dat het wel meevalt met die pogingen tot inbraak: op een simpele bedrijfssite van een klant werd in 24 uur 30 keer vanaf servers over de hele wereld geprobeerd in te loggen...

De installatie van de beveiliging heeft geen nadelige gevolgen voor de site. Het is niet moeilijker om de site te beheren, de site zelf wordt er niet langzamer van en het heeft ook geen nadelige gevolgen voor Google. In tegendeel.

Opletten en bijblijven

Natuurlijk is het ook van belang om de software up-to-date te houden. Zowel WordPress als de vele plugins die gebruikt worden om extra functies toe te voegen worden continu verbeterd. Bovendien wordt er zo nu en dan een lekje gevonden waarmee onbevoegden ineens toch bij de gegevens van de site kan komen.

Het inbouwen van extra beveiligingssoftware zonder het bijhouden van de software is eigenlijk maar een halve maatregel. Onderdeel van dit aanbod is dan ook om de WordPress installatie en de plugins die in gebruik zijn up-to-date te houden, licenties bij te houden en zorg te dragen voor een gezonde database en een wekelijkse backup.

Basic Care Plan

€ 25 per kwartaal

Bedoeld voor het bijhouden van een eenvoudige website. Het soort werk dat je ook eenvoudig zelf kunt doen maar als je iets fout doet...

 • Basic beveiliging
 • Maandelijkse checkup
 • Maandelijkse externe backup
 • 25% korting op support uren

Standaard Care Plan

€ 45,- per kwartaal

Bijhouden van een website voor MKB. Goed beveiligd, goede bereikbaarheid en extra zekerheid door het backup-programma. En je spaart uit op support kosten.

 • Basic beveiliging instellen
 • Wekelijkse checkup
 • Dagelijkse externe backup database
 • Wekelijkse externe backup
 • Bewaking beveiliging website
 • 50% korting op support uren

Professional Care Plan

€ 75,- per kwartaal

Is je website belangrijk voor je bedrijfsvoering, is het een webwinkel en heb je veel bezoekers? Dan is de extra veiligheid en controle van groot belang. Kleine aanpassingen tot een uur zijn al betaald.

 • Basic beveiliging instellen
 • Wekelijkse checkup
 • Wekelijkse externe backup
 • Dagelijkse database backup
 • Professionele beveiliging
 • Brute force beveiliging
 • Malware controle
 • 1 uur gratis support per maand